Onat Profesyonel Vize

Almanya Aile Birleşimi Danışmanlığı

Almanya aile birleşim vize başvuru danışmanlığı hizmetimiz ile onay süreçlerinizin doğru işlemesi için her adımda yanınızdayız.

Şimdi İletişime Geçin
Almanya Aile Birleşimi Danışmanlık

Onat Profesyonel Vize

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Danışmanlığı

Analiz

Eş, Çocuk ve Aile Bağınıza Göre Doğru Analizlerin Yapılması

Hazırlık

Zorunlu Olan Belgelerin Hazırlanması, Çeviri ve Onay İşlemleri

Başvuru

Doğru, Eksiksiz Başvuru ve Konsolosluktan Randevu Alınması

Almanya Aile Birleşim Vize Başvurusuyla İlgili Tüm Hizmetler Tek Merkezde

Farklı Kurumlarda İşlem Takibinden Kurtulun!

Vize

Uzman Danışmanlarımız ile Doğru Vize Başvuru Süreci

Tercüme

Sizin Adınıza Evraklarınızın Çeviri ve Onay Takibi

Sigorta

Kişisel Özel Kapsamlı, Uygun Sağlık Sigortası

Rezervasyon

Onaylı Uçak ve Otel Rezervasyonu Seçenekleri

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Aile birleşimi vizesi, bir ülkenin vatandaşı veya yasal olarak o ülkede ikamet eden bir kişinin eşi, çocukları ve ailesinin o ülkeye gelmelerini sağlamak için verilen bir haktır. Bu yasal hakkı uzun dönemli bir vize türü olarak da tanımlayabiliriz. Aile birleşimi vizesi aracılığıyla ülkeye giren aile üyeleri bir süre sonra uzun süreli oturum izni için hak kazanabilirler.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu için gerekli belgeler arasında pasaport, evlilik cüzdanı, doğum belgesi ve vize başvuru formu gibi belgeler yer alır. Belgeler Almanya aile birleşimi şartları ve vize politikalarına göre farklılık gösterir. Bu nedenle Almanya’nın resmi göçmenlik veya konsolosluk birimine danışarak güncel ve ülkeye özgü sağlıklı bilgilere ulaşmanız önemlidir.

Aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Deneyimli ve Dinamik Ekibimizden Kaliteli Hizmet Alın, Kişiye Özel Analiz ile Vize Şansınızı Artırın.

Şimdi Arayın
Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanca da “Familiennachzug” veya “Familienzusammenführung” olarak geçen Almanya aile birleşimi vizesi, Alman vatandaşlığına sahip olanların ya da Almanya’da ikamet ve/veya çalışma iznine sahip olan bireylerin eşlerini ve çocuklarını yani birinci derece aile fertlerini yanlarına almak için başvurdukları vize türüdür. Almanya aile birleşimi ulusal vize, yani D tipi vize kategorisindedir. Vize süresi 90 günden uzun olduğu için uzun süreli vize olarak da adlandırılır.

  • Eşin yanına gidebilmek için Aile Birleşimi Vizesi
  • Almanya’da evlenme
  • Çocuğun Almanya’ya getirilmesi
  • Almanya vatandaşlığını kaybetmiş olanları ikamet hakkı
  • Yabancı ülke vatandaşı gençler ve emekliler için ülkeye dönüş

Almanya aile birleşimi vizesinde evliliğin gerçek ve resmi olması gerekir. Tarafların birinin evlilik akdine zorlandığına dair şüphelerin oluştuğu durumlarda da aile birleşimi vizesine onay verilmez.

Çocuk için de aile birleşimi vizesi Almanya başvurusunda bulunabilirsiniz. Çocuğun ebeveynlerinin (anne/baba ve yasal vasi) Almanya oturum izinlerinin olması gerekir. Eğer çocuğun ebeveynlerinin birisi Türkiye’de ikamet ediyor ve diğer ebeveyn Almanya’da oturum izni bulunuyor ise, Türkiye’deki ebeveynden noter onaylı ve taahhütname alınmalıdır. Alınacak taahhütnamenin yeminli Almanca tercümesi yapılması zorunludur.

Almanya Partner Vizesi

Almanya partner vizesi, 10 Ağustos 2020 tarihi itibaren Alman İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması ile partner vizesi Almanya yürürlüğe girmiştir. Partner vizesine başvuru yapmak, vize başvurusu yapacak kişiler için konsolosluk tarafından bazı şartların yerine getirilmesi istenmiştir.

Almanya partner vizesine başvuruda bulunmak için evli çiftlerde taraflardan birinin Alman vatandaşı olması veya Almanya’da oturum, çalışma ya da yerleşme iznine sahip olması gerekir. Bu durumda eşlerden biri diğerinin yanına gitmek için vize başvurusu yapabilir. Fakat bu durumda 18 yaşını doldurmuş olmak yani reşit bir birey olma şartının sağlanması gerekir. Eğer kişi Almanya’da oturum iznine sahipse ve partneriyle vatandaşı oldukları ülkede resmi bir evlilik akdi gerçekleşmemişse o zaman Almanya’da ikamet etmekte olan şahsın en az iki yıldır orada oturum iznine sahip olması gerekir. Ancak 2 yıl veya daha uzun süredir oturum iznine sahip olmak kesin vize alınabileceği anlamına gelmez. Çünkü Almanya eş vizesi için tarafların evlilik durumları detaylı olarak incelenir. Örneğin; yaş farkının çok olduğu veya tarafların evlilik öncesi birbirlerini tanımak için yeteri kadar zaman ayırmış olmamaları gibi durumlar “anlaşmalı evlilik riski” olabileceği için daha detaylı incelemelere tabi tutulur. Çok eşli evliliklerde eş vizesi için sadece ilk evlilik akdinin gerçekleştiği eş başvuruda bulunabilir. Tarafların birinin evlilik akdine zorlandığına dair şüphelerin oluştuğu durumlarda da aile birleşimi vizesine onay verilmez.

Almanya Partner/Eş Vizesi Başvurusu ile ilgili profesyonel destek almak için Onat Vize ile iletişime geçebilir, detaylı bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Aynı zamanda Almanya’da yaşayan tarafın kanunlar önünde reşit olmaması durumunda annesi ve babası veya yasal vasisi her kimse onun için de aile birleşimi vize başvurusu yapabilirler. Bu durumda da kişinin reşit olmayan ve aynı yasal vasilere bağlı olan kız veya erkek kardeşi de aile birleşimi vizesi için uygundur.

Eğer birleşim vizesine başvuracak kişi 16 yaşından küçük bir çocuksa ve ebeveynleri evlilik akdi içerisinde değillerse yasal vasisi olan kişinin, yerleşme veya oturma izni varsa, yanında yaşamak için başvuru yapabilir. 16 yaşından büyük çocuklar ise aile birleşimi vizesine ancak Almanya’da oturum veya çalışma iznine sahip olan ebeveynin çocuğun yasal vasisi olması ve birlikte taşınmaları halinde veya ebeveynlerin resmi olarak evli olmaları durumunda başvuruda bulunabilir.

Müşteri Hizmetlerimizi Arayın, Zamandan Kazanın.

Şimdi Arayın

Almanya Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Evraklar

Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar genel olarak aşağıdaki evraklar talep edilir. Gerekli evraklar sahip olduğunuz pasaport türüne göre de farklılaşabilir, evraklar ise şekilde sıralanabilir.

  • Pasaport
  • Adli Sicil Belgesi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kâğıt Örneği
  • Boşanma varsa “doğru şekilde temin edilmiş ve onaylı” boşanma belgesi (Aile Birleşimi, Evlilik)
  • İkametgâh Belgesi
  • Eşinize ait konaklama belgesi / oturum izni belgesi
  • Eşinize ait mali kaynaklar
  • Eşinize ait iş/çalışma belgesi
  • Birlikteliğinizi kanıtlayıcı belgeler (Formül-B Belgesi, Evlilik Cüzdanı)
  • Almanca A1 sertifikası
  • Çocuklarınıza ait belgeler, Almanya aile birleşimi gerekli evraklar arasında yer alır.
Almanya Vize Türleri
Almanya Aile Birleşimi Nasıl Yapılır?

Almanya Aile Birleşimi Nasıl Yapılır?

  • Kişisel Değerlendirme
  • Aile Bağınıza Göre Özel Analiz
  • Zorunlu ve Diğer Evrakların Hazırlanması
  • Belgelerin Almanca Tercüme İşlemlerinin Yapılması
  • Konsolosluktan Randevu Oluşturulması (iDATA Almanya randevu)
  • Fiziksel Başvuru ve Biyometrik İşlemler.
  • Başvuru Değerlendirme

Almanya aile birleşimi kardeş, Almanya aile birleşimi anne baba vize başvurunuz için gerekli olan tüm işlemleri size özel atanan uzman vize danışmanımızla tamamlayıp eksiksiz bir hizmet sunuyoruz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Talep ve Onay Süreçlerinde Deneyim ve Tecrübemizden Fararlanmak için;

Şimdi İletişime Geçin

Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Nereden Yapılır?

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu bilinenin aksine doğrudan Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğuna yapılır. İDATA firmasından sadece randevu alınmaktadır. Geri kalan tüm başvuru, evrak teslim, biyometrik parmak izinin verilmesi işlemleri Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğuna yapılmaktadır. Almanya aile birleşimi vize işleminde “idata almanya vize ücreti” talep etmemektedir. iDATA firmasına sadece randevu ücreti online olarak ödenmektedir.

IDATA Almanya Vizesi

IDATA Almanya kısa süreli vize işlemleri için yetkili tek merkezdir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi uzun süreli vize başvurusu olduğundan doğrudan Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğu üzerinden yapılır. Sadece randevu işlemi IDATA firması üzerinden online olarak yapılır.

Almanya Vize Başvuru Ücreti

Almanya aile birleşimi konsolosluk vize ücreti, 0-17 yaş arasında ki çocuklar ve yetişkinler için farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra randevu, Almanca yeminli çeviri ve danışmanlık ücretleri yer almaktadır.

Almanya A1 Sınavı

Avrupa ortak dil kriterlerine göre aile birleşimi vizesi için gerekli olan dil yeterliliği A1 seviyesidir. Bu seviyede, konuşma, anlama, yazma ve okuma alanlarında dil hâkimiyetine sahip olduğunu kanıtlayanlar başvuruda bulunabilirler. Kanıtlama işlemi için Almanya tarafından resmi olarak kabul edilen sınavlara girmek ve bu sınavlar sonucu verilen sertifikaları ibraz etmek gerekir. Türkiye’de dil yeterliliği Goethe Enstitüsü’nün “Start Deutsch 1” sertifikası ve Avusturya Dil Diploması yani ÖSD’nin “Grundstufe Deutsch 1” sertifikası ile belirler.

Aşağıdaki durumlarda “Almanya A1 sınavı” dil yeterliliği şartı geçerli değildir:

  • Bedensel veya zihinsel bir hastalık dolayısıyla temel Almanca eğitimi alamayacak durumdaysanız
  • Eşiniz Alman vatandaşı ya da çifte vatandaşsa; oturum ya da çalışma iznine sahipken siz Almanca eğitimini en az bir yıl boyunca düzenli olarak gördüğünüz halde yeterli dil yetkinliğine ulaşamadıysanız
  • Almanya’da yaşayan ve sizin velayetiniz altındaki çocuğunuzun yanına gitmek için birleşme başvurusu yaptıysanız
  • Almanya aile birleşimine geçici süre için başvurduysanız
  • Almanya’da yaşayan ve sizinle kayıtlı bir yaşam ortaklığına sahip olan (resmi nikah gibi) eşin mavi kart sahibi olması durumunda,
    Eşiniz İkamet Yasası’na göre yüksek vasıflı eleman, bilim insanı, müteşebbis sınıfındaysa veya ilticacı statüsüne sahipse ve evlilik akdi eşiniz iltica etmeden önce gerçekleştiyse
  • Eşiniz ABD, Kanada, Monako, Japonya, İsrail, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Avusturya, Brezilya, El Salvador, San Marino, Andorra veya Honduras vatandaşı ise
  • Eşiniz AB ülkesi vatandaşı veya Avrupa Ekonomik Alanı devletlerinden birinin, yani Norveç, İzlanda, Lihtenştayn veya İsviçre vatandaşıysa