Vize Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Vize Süreci Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları
Vize nedir?
Vize, bir ülkeyi ziyaret etmek isteyen yabancı uyruklu kişilere turizm, iş, eğitim, çalışma ve aile ziyareti gibi çeşitli amaçlarla ülkeye giriş yapabilme izni veren resmi belgedir.
Vize nasıl alınır?
Vize alma süreci başvuruda bulunacağınız ülkeye ve vize türüne göre değişiklik gösterir. Vize almak için başvurulacak ülkenin konsolosluğuna veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezine gerekli belgelerle ve vize başvuru ücretini ödeyerek başvuru yapılmalıdır. Başvurunuz incelendikten sonra sonuç tarafınıza bildirilir. Onat Vize ile adım adım vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Schengen vizesi nedir?
Schengen vizesi, 27 Avrupa ülkesinden oluşan Schengen Bölgesi’nde tek veya çok girişli olarak seyahat etmenizi sağlayan bir vize türüdür. Schengen vizesi ile 90 gün boyunca Schengen bölgesinde kalabilir ve birden çok ülkeyi ziyaret edebilirsiniz.
Schengen vizesi nasıl alınır?
Schengen vizesi almak için başvuruyu Schengen ülkelerinden birinin konsolosluğuna yapmalısınız. Gerekli belgeleri tamamladıktan ve başvuru ücretini ödedikten sonra başvurunuz değerlendirilir ve sonucu bildirilir.
Turist vizesi nasıl alınır?
Turist vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle, her ülkenin turist vizesi şartları ile talep etmiş olduğu evrakların farklılık gösterebileceğini göz önünde bulundurması gerekir. Genellikle, başvuruda bulunacağınız ülkenin talep etmiş olduğu evrakları hazırlayıp başvuru formu doldurup vize harcını ödeyerek başvuru işlemi tamamlanır. Yetkili kurum gerekli incelemelerin ardından başvuru sonucunuzu kabul ya da ret olarak size bildirilir.
D tipi (Ulusal) vize nedir?
D tipi vize, seyahat edeceğiniz ülkede uzun süreli (90 gün üzeri) kalışlar için verilen ulusal bir vize türüdür. Genellikle çalışma, eğitim veya aile birleşimi gibi nedenlerle başvurulur.
C tipi vize nedir?
C tipi vize, ziyaret edeceğiniz ülkede kısa süreli kalışlar için verilen bir vize türüdür. Genellikle turistik, ticari veya aile ziyareti amaçlı alınır ve 90 güne kadar geçerlidir.
Transit vize nedir? Transit vize nasıl alınır?
Transit vize, ziyaret edeceğiniz ülkeye yapacağınız yolculukta başka bir ülkeden aktarma yapmamız gereken durumlarda, aktarma yapacağınız ülkede kısa süreli kalış izni sağlayan vize türüdür. Transit vize almak için aktarma yapacağınız ülkenin konsolosluğuna gerekli belgelerle başvuruda bulunmanız gereklidir. Uçuş planı gibi geçiş ülkesindeki kısa süreli kalışınıza dair belgelerle başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
81a vizesi nedir?
81a vizesi; Almanya’nın İkamet Yasası’nın 81a maddesine dayanan, Almanya’da çalışma izni almak isteyen kalifiye işçilere verilen özel bir vize türüdür. Kalifiye işçilerin Almanya’da çalışma izni alabilmeleri için bu vize türüne başvurabilecekleri belirli kriterler vardır. Vize hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için Onat Vize ile iletişime geçebilirsiniz.
E vize nedir?
E vize, online olarak alınabilen ve seyahat belgesi olarak kullanılabilen bir vize türüdür. Bu işlem, konsolosluk ya da yetkili vize merkezine gitmenize gerek kalmadan online başvurabilirsiniz.
Multiple (çok girişli) vize nedir?
Multiple vize, belirli bir süre boyunca bir ülkeye birden fazla kez giriş çıkış yapmanıza olanak tanıyan vize türüdür. Özellikle Schengen bölgesi ülkelerinde ‘C Tipi Multi Vize’ olarak adlandırılan belirli süre zarfında sınırsız giriş hakkı tanıyan vizedir.
Vize nereden alınır?
Vize, seyahat etmeyi planladığınız ülkenin konsolosluklarından, büyükelçiliklerinden veya o ülkenin yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezlerinden alınır.
Çalışma vizesi nasıl alınır?
Öncelikle Çalışma vizesi başvuru şartları her ülkenin kendi göçmenlik politikalarına ve vize düzenlemelerine bağlı olarak farklılık gösterdiği bilinmelidir. Genellikle başvuru sahibinin iş teklifi, sözleşme, gelir kanıtı, mesleki yeterlilik belgesi veya referanslar gibi belgelerle birlikte başvuracağınız ülkenin konsolosluk, büyükelçilik yada yetkili vize merkezine başvuru yapılır. Başvurunuz incelendikten sonra sonuç tarafınıza bildirilir.
Tek girişlik vize nedir?
Tek girişlik vize, seyahat edeceğiniz ülkeye sadece bir kez giriş yapmanıza olanak tanıyan vize türüdür. Bu vize, ziyaret ettiğiniz ülkeden çıktıktan sonra tekrar kullanılamaz.
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Her ülkenin öğrenci vizesi başvurusu için hazırlanması gereken evrak listesi ve başvuru süreci farklıdır. Uzun süreli vize türü olan öğrenci vizesi almak için, kabul aldığınız eğitim kurumundan gelen davet mektubu, gidilecek ülkedeki geçim olanaklarını gösteren finansal belgeler, konaklama belgeleri ve geçmiş eğitim hayatınızla ilgili belgeler gibi gerekli evrakları hazırlayıp başvuru ücretini ödedikten sonra ilgili kurum ya da kuruluşa başvuru yaparak temin edilebilir.
Ticari vize nedir?
Ticari vize, iş amaçlı seyahatler için verilen vize türüdür. Genellikle iş toplantıları, konferanslar, fuarlar, müşteri ziyaretleri veya ticari anlaşmalar yapmak için alınır.
Vize çıktıktan sonra ne yapılmalı?
Vizeniz çıktıktan sonra vize geçerlilik ve konaklama sürenizi kontrol ederek seyahat planınızı gözden geçirmelisiniz. Seyahatiniz sırasında vizenizi ve diğer belgelerinizi yanınızda bulundurmalısınız. Onat Vize ile seyahatinizi güvenle planlayın.
Aile birleşimi vizesi nedir?
Aile birleşimi vizesi; eş, çocuk, ebeveyn gibi aile üyelerinin birlikte yaşamak için bir araya gelmesi adına verilen vize türüdür.
Vize ne işe yarar?
Vize, bir ülkeye yasal olarak giriş yapabilmenizi sağlar. Seyahat amacınıza göre verilen bu belge, belirli sürelerde ülkede kalmanıza olanak tanır.
Vize ne zamana çıkar?
Vize ne zaman çıkar? Sorusuna net bir cevap verebilmek mümkün değildir. Çünkü vize başvuru süreci, başvurduğunuz ülkenin veya talep edilen vize türünün prosedürlerine ve yoğunluğa bağlı olarak değişir. Onat Vize ile vize sürecinizi takip edin ve zamanında sonuç alın.
Vize için ne gerekli?
Vize başvurusu için genellikle pasaport, başvuru formu, biyometrik fotoğraf, seyahat planı ve mali durum belgeleri gereklidir. Bunlara ilave olarak başvurulan ülkeye ve vize türüne göre ek belgeler istenebilir. Onat Vize ile gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayın.
Vize operasyon merkezine ulaşmıştır ne demek?
Vize operasyon merkezine ulaşmıştır ifadesi, başvurunuzun ilgili konsolosluk veya vize merkezine teslim edildiği ve işleme alındığı anlamına gelir. Bu aşamadan sonra başvurunuz değerlendirilir.
F1 vize nedir?
F-1 vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde tam zamanlı akademik eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere verilen öğrenci vizesidir. Bu vize, öğrencilere ABD’deki akredite bir okulda, kolej veya üniversitede eğitim alma imkanı sağlar. F-1 vizesi ile öğrenciler, eğitim süresince ABD’de kalabilir ve belirli koşullar altında kampüs içi çalışma iznine sahip olabilirler.
J 1 vizesi nedir?
J-1 vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim, öğretim veya iş deneyimi amacıyla geçici olarak bulunan kişilere verilen bir değişim programı vizesidir. J-1 vizesi ile Amerika’da kalma süresi, belirli değişim programlarına göre değişiklik gösterir ve genellikle eğitim veya iş deneyimi süresi boyunca geçerlidir. Bu vize türü, öğrenci değişim programları, staj programları, öğretim programları ve diğer kültürel değişim programlarını kapsar.
Neden ONAT Vize ?
Kişiye Özel Hazırlık
Her başvurunun kişiye özel olduğunun bilinciyle süreç özelleştirmesi sağlıyoruz.
Kurumsal Yaklaşım
Ön tanımlı prosedürler ve sektörel deneyimimizle zaman ve maliyet riskinizi en aza indiriyoruz.
İşlem Takibi Kolaylığı
Operasyon ve Tercüme ekiplerimizle farklı kurumlarda işlem takibi zorluğunu çözümlüyoruz.